Počet porcí: 4 - 6
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Suroviny:
Postup: V prvním kroku připravíme všechny potřebné suroviny na paellu. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme na sítu okapat. červenou cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, červenou papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky o hraně 0,5x0,5 cm. Slávky očistíme kartáčkem, otevřené a velmi těžké (plné písku) vyhodíme. Nepoužíváme slávky s poničenou skořápkou. Krevety oloupeme ostrým malým nožíkem a odstraníme i malé černé střívko. Do středu grilu vložíme těžkou litinovou pánev Wok a gril roztopíme na střední teplotu. Do pánve přelijeme olej, na olej nasypeme červenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Později přidáme ještě prolisovaný česnek a špetku šafránu. Na připravený základ vsypeme opláchnutou rýži a lehce osmanehme, přisypeme hrášek a nakrájenou červenou papriku. Promícháme a zalijeme dostatečným množstvím vývaru. Dusíme pod poklopem po dobu 30 minut než bude rýže skoro hotová. Na rýži naskládáme krevety a slávky a necháme pod poklopem dalších 15 - 20 minut. Neotevřené slávky vyhodíme. Servírujeme v litinové pánvi, kdy si každý ze strávníků nabere porci podle libosti. Můžeme dozdobit zelenou petrželkou.
Poslední volná místa na úterý 13.5.2025 od 15:00 Pro milovníky venkovního vaření a grilování je...
Došlo Vám oblíbené grilovací koření nebo se poohlížíte po novém vybavení pro letošní grilovací...
Letošní zimě už definitivně odzvonilo. Jaro je v plné síle a my dostali chuť na pořádnou pizzu....